Veel belangstelling Open dag SOMA College

De jaarlijkse open dag van het SOMA College in Harderwijk is opnieuw een mooie en drukke dag geweest! Potentiële leerlingen grepen de kans om een kijkje te nemen in de school en op de praktijkterreinen. Ook dit jaar mocht de mbo-vakopleiding rekenen op veel belangstelling.

Tijdens de open dag waren niet alleen alle medewerkers maar vooral ook veel enthousiaste deelnemers van de school aanwezig. Op de praktijkterreinen buiten en in de practica binnen hebben zij alles verteld over de opleidingen die het SOMA College aanbiedt. Veel interesse was er voor het lokaal met simulatoren, waar de toekomstig monteurs en machinisten zelf even konden proberen hoe het is om achter de hendels van zo’n grote machine te zitten.

Aanmeldingen
Een record aantal nieuwe deelnemers liet er geen gras over groeien en heeft zich ter plekke aangemeld voor een opleiding. Op die manier maken zij de meeste kans om aangenomen te worden want wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Derdejaars vmbo bezoeker uit Zeeland: ‘Dit is het derde jaar op rij dat ik naar de open dag kom. Ik weet al zolang dat ik machinist wil worden, ik kan niet wachten totdat ik hier de opleiding mag starten. Volgend jaar ga ik dan eindelijke mijn examenjaar in.’

Uitdagend en toekomstgericht onderwijs
Het SOMA College is voortdurend bezig met het vernieuwen van het onderwijs. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking met de TU Twente en een grote kring van bedrijven om de nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied te verkennen en daar waar mogelijk te vertalen naar het onderwijs.

Uniek voor het mbo: de campus
Natuurlijk was ook de vernieuwde campus open. Op de campus kunnen deelnemers die van ver komen doordeweeks overnachten. De campus van het SOMA College is uniek voor een mbo-opleiding. Deelnemers komen uit heel Nederland en zijn bereid om veel moeite te doen om de BOL of BBL opleiding aan het SOMA College te volgen.

Over het SOMA College
Het SOMA College in Harderwijk is de landelijke mbo-vakopleider voor de infra. In twee tot vier jaar leidt het SOMA College jongeren op tot Machinist Grondverzet, Allround monteur mobiele werktuigen, Technicus mobiele werktuigen, Uitvoerder, Landmeter, (allround) Vakman GWW of Straatmaker. De opleidingen worden aangeboden op niveau 2, 3 en 4. Leren in de praktijk staat bij het SOMA College centraal. Dit betekent praktijklessen met machines op het uitgebreide oefenterrein, practicumlessen in de werkplaatsen en beroepspraktijkvorming bij infrawerkgevers. Daarnaast krijgen deelnemers ook theoretische vakken. Hierdoor ontstaat een verantwoorde en stevige basis waarmee zij bij elk infrabedrijf aan de slag kunnen. Voor meer informatie: www.soma-college.nl

Open dag Soma College
194