Open dag Soma College 2016

De jaarlijkse open dag van het SOMA College in Harderwijk is opnieuw een mooie en drukke dag geweest! Potentiële leerlingen grepen de kans om een kijkje te nemen in de school en op de praktijkterreinen. Ook dit jaar mocht de mbo-vakopleiding rekenen op veel belangstelling. Zo’n 3200 mensen vonden de weg naar het SOMA College. Het Soma College is gevestigd op het Bouw & Infra Park in Harderwijk.

Tijdens de open dag waren niet alleen alle medewerkers maar vooral ook veel enthousiaste deelnemers van de school aanwezig. Op de praktijkterreinen buiten en in de practica binnen hebben zij alles verteld over de opleidingen die het SOMA College aanbiedt.

Derde jaars deelnemers hebben een speciaal programma gemaakt waarin zij voor het vak Ondernemerschap hun examenopdracht ‘verkoop’ presenteerden. Veel interesse was er voor het lokaal met computersimulatoren, waar de toekomstig monteurs en machinisten zelf even konden proberen hoe het is om achter de hendels van zo’n grote machine te zitten.

 

Een record aantal nieuwe deelnemers liet er geen gras over groeien en heeft zich ter plekke aangemeld voor een opleiding. Op die manier maken zij de meeste kans om aangenomen te worden want wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

 

Uniek voor het mbo: de campus

Natuurlijk was ook de campus geopend. Op de campus kunnen deelnemers die van ver komen door-de-week overnachten. De campus van het SOMA College is uniek voor een mbo-opleiding. Deelnemers komen uit heel Nederland en zijn bereid om veel moeite te doen om de BOL of BBL opleiding aan het SOMA College te volgen.

 

Over het SOMA College

Het SOMA College in Harderwijk is de landelijke mbo-vakopleider voor de infra. In twee tot vier jaar leidt het SOMA College jongeren op tot Machinist Grond-, Water- en Wegenbouw (GWW), Allround monteur mobiele werktuigen, Technicus mobiele werktuigen, Uitvoerder, Landmeter, Vakman GWW of Straatmaker. De opleidingen worden aangeboden op niveau 2, 3 en 4. Leren in de praktijk staat bij het SOMA College centraal. Dit betekent praktijklessen met machines op het uitgebreide oefenterrein, practicumlessen in de werkplaatsen en beroepspraktijkvorming bij infrawerkgevers. Daarnaast krijgen deelnemers ook theoretische vakken. Hierdoor ontstaat een verantwoorde en stevige basis waarmee zij bij elk infrabedrijf aan de slag kunnen. Voor meer informatie: www.soma-college.nl

 

 

 

194