InfraCampus op het Bouw & Infra Park feestelijk geopend

Woensdag 10 april is de InfraCampus, in het hart van het Bouw & Infra Park in Harderwijk, feestelijk en officieel geopend door Christianne van der Wal, wethouder van de Gemeente Harderwijk. De InfraCampus herbergt 60 toeleveranciers uit de infrasector, die kennis uitwisselen met elkaar en de hele sector. De InfraCampus is een initiatief van Bouw & Infra Park & Stichting IKN.

Twee jaar geleden vonden de eerste verkennende gesprekken plaats tussen Erik Kerssies, directeur van het Bouw & Infra Park en het bestuur van Stichting IKN (Innovatie- en Kenniscentrum Nederland) over het verplaatsen van de activiteiten van Ede naar Harderwijk. Kerssies: ‘Na een intensief jaar van voorbereiden, verhuizen en het werven van deelnemers keken we erg uit naar de opening, zodat we vanaf nu écht kunnen starten met het doorontwikkelen van de InfraCampus tot dé plek, waar alle kennis over de infrasector samenkomt. Dat gaan we samen doen met de IKN en de inmiddels 60 aangesloten deelnemers.’

 

Openingsdag
De openingsdag stond vooral in het teken van netwerken en kennis delen. Na het welkomstwoord van Erik Kerssies en Frans Debets (voorzitter van de IKN) gaf communitymanager van Samen Klimaatbestendig Thomas Klomp een interessante presentatie aan de ruim 200 aanwezigen over het belang van klimaatadaptatie. Na de middag was het woord aan Tanja Klip-Martin, dijkgraaf van Waterschap Vallei & Veluwe. Zij nam iedereen op een bevlogen wijze mee in de wereld van de waterschappen en die op de Veluwe in het bijzonder. De openingshandeling werd verricht door wethouder Van der Wal, die naast het doorknippen van het lintje even mocht ervaren hoe het is om op een
 asfaltspreidmachine te werken. In haar speech benadrukte zij dat Harderwijk trots is op een initiatief als de InfraCampus en dat zij de ontwikkelingen met grote belangstelling volgt.

 

Kennis uitwisselen

Naast de permanente beursvloer organiseert de IKN regelmatig lezingen, presentaties en netwerkbijeenkomsten in de InfraCampus. Alle activiteiten op de campus dienen het belang van de boven- en ondergrondse infrabranche.

 

Meer informatie over de InfraCampus vind je hier: www.bouwinfrapark.nl/infracampus-harderwijk

GWW.NB_.15.19.Infracampus.2-300x225.jpg
194