Geslaagde open dag voor het Soma College

Ook dit jaar had het SOMA College veel belangstelling op de open dag. Veel potentiële deelnemers kwamen een kijkje nemen op de school en praktijkterreinen. De mbo-vakopleiding telde maar liefst 2250 bezoekers.

Tijdens de open dag werken niet alleen alle medewerkers maar ook veel enthousiaste deelnemers mee aan de promotie van dé vakopleidingen in de infra! Op de praktijkterreinen buiten en in de praktijklokalen binnen hebben zij alles verteld en laten zien over de opleidingen die het SOMA College aanbiedt. De bezoekers liepen enthousiast rond over de terreinen en in de gebouwen. Ook was er veel belangstelling voor het lokaal met computersimulatoren, waar de toekomstig monteurs en machinisten zelf even konden proberen hoe het is om achter de hendels van zo’n grote machine te zitten. In de woongebouwen konden de bezoekers vragen stellen aan de woonbegeleiders want het wonen op school is voor velen toch wel een extra spannend onderdeel van het SOMA College. Kortom het was dit jaar opnieuw een mooie en drukke dag.
 

Er zijn zelfs al veel aanmeldingen op zo’n dag als vandaag. Potentiële deelnemers worden zo enthousiast na alles wat ze tijdens de open dag zien dat ze er geen gras over laten groeien en direct proberen een plekje te bemachtigen op de mbo-vakopleiding. Op die manier maken zij de meeste kans om aangenomen te worden.

Wegenbouw
Nieuw dit jaar was de deelname van wegenbouwbedrijven aan de open dag. Gezamenlijk met KWS, TWW en Oosterhof Holman hebben we dit jaar als pilot de wegenbouw extra voor het voetlicht gebracht. Het beroep van wegenbouwmachinist is minder bekend onder leerlingen van het voortgezet onderwijs. Het zou mooi zijn als we dit jaar extra veel nieuwe deelnemers voor de opleiding machinist wegenbouw mogen verwelkomen.

Over het SOMA College
Het SOMA College in Harderwijk is de landelijke mbo-vakopleider voor de infra. In twee tot vier jaar leidt het SOMA College jongeren op tot Machinist Grond-, Water- en Wegenbouw (GWW), Allround monteur mobiele werktuigen, Technicus mobiele werktuigen, Uitvoerder, Landmeter, Vakman GWW of Straatmaker. De opleidingen worden aangeboden op niveau 2, 3 en 4. Leren in de praktijk staat bij het SOMA College centraal. Dit betekent praktijklessen met machines op het uitgebreide oefenterrein, practicumlessen in de werkplaatsen en beroepspraktijkvorming bij infrawerkgevers. Daarnaast krijgen deelnemers ook theoretische vakken. Hierdoor ontstaat een verantwoorde en stevige basis waarmee zij bij elk infrabedrijf aan de slag kunnen. Voor meer informatie: www.soma-college.nl

Bron: Persbericht Soma College

SOMA College 3
194