Geslaagde eerste IKN-Netwerkdag in nieuwe InfraCampus

Donderdag 13 december vond de eerste IKN-netwerkdag plaats in de nieuwe InfraCampus in het hart van ons park. Met een gevarieerd inhoudelijk programma en genoeg ruimte om te netwerken was het een geslaagde dag. De bezoekers maakten kennis met de locatie, de standhouders en met elkaar.

Ruimtelijke adaptatie
Het thema van deze dag was: ‘Ruimtelijke adaptatie in de praktijk’. Vier sprekers uit de sector deelden hun praktische toepassingen met de aanwezigen. Zo sprak Wilrik Kok, directeur van Field Factors, en Dick Bakker van de gemeente Someren vertelden over de natuurgebaseerde oplossingen voor watermanagement. Fred Prins, directeur GEP, legde uit welke nuttige dingen je kan doen met regenwater in een particuliere omgeving. Groenpionier en oprichter van NL Greenlabel, Nico Wissing, legde uit waarom er bij gebiedsontwikkeling meer ruimte voor groen gemaakt moet worden. De bedenker van de Boomveer, Stef Janssen, liet hoe je met dit product kan vergroenen op plaatsen waar dit normaal gesproken niet kan.

Officiële opening
Woensdag 10 april wordt de InfraCampus officieel geopend door Christianne van der Wal, wethouder Economische Zaken van de Gemeente Harderwijk. Dan is ook de buitenruimte ingericht.

Over de InfraCampus
De InfraCampus in Harderwijk is dé ontmoetingsplek voor toeleveranciers in de boven- en ondergrondse infra. De InfraCampus is gerealiseerd in nauwe samenwerking met Stichting IKN (Innovatie Kenniscentrum Nederland). Het is een permanente beursvloer en orientatiecentrum voor infraprofessionals. 

IKN - 13 december
194