Eerste zonnepark Endura/Bouw & Infra Park van start

Afgelopen week is Endura gestart met de inschrijving voor het kopen van ‘Zondelen Bouw & Infra Park’. Door de aanschaf van een Zondeel wordt gezamenlijk het grootste collectieve zonnepark van Harderwijk op ons park aangelegd. Het dak van één van de panden op het Bouw & Infra Park heeft plek voor ruim 1800 panelen met een elektriciteitsopbrengst genoeg voor 125 gezinnen in Harderwijk/Hierden.

Duurzaam
‘We zijn voorstander van duurzame energie, we hebben al een houtgestookte biomassaketel en dit is een prachtige aanvulling, we stellen dan ook graag het dak van de hal ter beschikking voor dit project. De financiering is volledig in handen van Endura’, vertelt directeur van het Bouw & Infra Park, Erik Kerssies.

Crowdfunding
Om dit project te financieren start Endura een crowdfundingsactie door het uitgeven van zogeheten Zondelen. In totaal worden er 1410 Zondelen uitgegeven en zo kan samen met bancaire financiering en provinciale subsidie, de investering worden gedaan. Omdat de zon een constante factor is, kan het rendement van het zonnepark goed worden voorspeld. Jaarlijks wordt 5% rente uitgekeerd en het Zondeel wordt in gelijke 10 delen terugbetaald. 

Meedoen?
Hoe doet u mee ? U kunt uw interesse kenbaar maken op de website van Endura www.endura-harderwijk.nl/projecten/ of mailen naar info@endura-harderwijk.nl. U kunt dan aangeven hoeveel Zondelen u wenst af te nemen. U kunt al meedoen vanaf 1 Zondeel tot maximaal 100 Zondelen per persoon of organisatie. Voor alle overige informatie over Zondelen kunt u het informatiememorandum raadplegen op: http://www.endura-harderwijk.nl of bel 06-51496245

Over Endura
Endura is een burgerinitiatief om in Harderwijk en Hierden de energie die we hier gebruiken ook op te wekken door o.a. eigen zonneparken aan te leggen. Door dit samen te doen behalen we schaalgrootte voordeel en houden het rendement in Harderwijk.

Bron: Het Kontakt Harderwijk

150
194