Bouw & Infra Park in Harderwijk opent deuren tijdens de Dag van de Duurzaamheid 2016

Op maandag 10 oktober tijdens de landelijke Dag van de Duurzaamheid geeft het Bouw & Infra Park in Harderwijk de mogelijkheid om de biomassaketel en de adsorptiekoelinstallatie op het terrein te bezichtigen. Elke heel uur start er een rondleiding, de eerste start om 9.00 uur en de laatste om 16.00 uur.

Robin Idzes, manager Vastgoed & Parkbeheer op het Bouw & Infra Park: ‘Het ketelhuis waar onze biomassaketel staat is normaal niet toegankelijk voor publiek. De Dag van de Duurzaamheid is een mooi moment om de deuren open te zetten en geïnteresseerden rond te leiden. De adsorptiekoelinstallatie staat wel in een toegankelijke ruimte, maar zonder uitleg is het een ‘gewone’ installatie. We nodigen daarom geïnteresseerden van harte uit om één of beide installaties te komen bezichtigen. Mijn collega Aik Visschedijk, opzichter op het park, en ik begeleiden de rondleidingen op deze dag.’

Over de biomassaketel
Het overgrote deel van de monumentale panden op het Bouw & Infra Park wordt verwarmd met houtsnippers. De ketel is geplaatst in de oude bestaande collectieve ketelruimte onder de keuken van een voormalige manschappenkantine.

Over de adsorptiekoelinstallatie
De installatie gebruikt de restwarmte van de houtgestookte biomassaketel om energie te leveren voor het koelsysteem van één van de monumentale panden op het terrein. De koelinstallatie staat in één van de monumentale panden en is in deze opstelling uniek in Nederland. Enerzijds omdat er een combinatie is gemaakt met de houtgestookte biomassaketel en anderzijds omdat de koeling wordt opgeslagen in zout voor later gebruik.

Over de Dag van de Duurzaamheid
Dit jaar wordt voor de 8e keer de landelijke Dag van de Duurzaamheid georganiseerd. Door heel Nederland vinden deze dag duurzame activiteiten plaats, georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden.

Op de foto: Aik Visschedijk (l) en Robin Idzes bij de adsorptiekoelinstallatie

Persbericht van Bouw & Infra Park, 13 september 2016

DVDD
194