Blog: Goede voornemens

Elk jaar opnieuw hebben we ze weer: goede voornemens. Dit jaar stonden ontstressen, stoppen met roken en/of drinken en meer tijd doorbrengen met familie en vrienden hoog in de top 10 van goede voornemens. Ook gezonder eten is zo’n voornemen waar velen zich in herkennen. En dan niet alleen thuis, maar ook op het werk. Veel bedrijven hebben kantines voor personeel en hoef je geen zelfgesmeerde boterhammen meer mee te nemen.

Uit een recent (door een grote supermarktketen) uitgevoerd onderzoek was één van de opvallende uitkomsten dat driekwart van de werkende Nederlanders graag een gezonde lunch op het werk wil. Want we lunchen graag gezond en graag samen. Samen lunchen zorgt voor verbintenis, aldus het onderzoek.

 

Maar hoe ziet nou een gezonde lunch eruit? En nog belangrijker: kan de gezonde lunch het winnen van de gefrituurde kroket of de kaassoufflé. Ik denk het wel. Natuurlijk is er geen enkel product dat op zichzelf zorgt voor gezondheid. Het kan bijdragen aan een gezonde levensstijl in combinatie met voldoende beweging en rust. Tot zover de theorie. Want hoe krijg je in de praktijk werknemers aan de gezonde hap?

 

Natuurlijk moet je kroketten blijven aanbieden. Er is vraag naar en we zouden zakelijk niet goed bezig zijn als we onze klantvraag volledig negeren. Maar we zorgen ook voor genoeg gezond aanbod. En we hebben gezorgd dat het pakken van de kroketten net iets meer moeite moet doen kost dan voor de dagverse salades en gezonde wraps.

 

Op ons park hebben we naast een personeelskantine ook nog een campusrestaurant, waar veel MBO-studenten eten. Hoofdzakelijk jongens van rond de 17, die veel buiten zijn. Deze groep heeft waarschijnlijk geen goede voornemens op het gebied van gezond eten. En vooral daar zijn de kroketten niet aan te slepen. Maar we merken: als je ze de keuze geeft nemen ze vaak ook iets gezonds. En jong geleerd is, is oud gedaan!

 

Regelmatig gaan we om tafel met onze in-businesscateraar PDX Services om te evalueren en om het assortiment van producten te veranderen.

 

Als organisatie kun je veel in je eigen bedrijfskantines veranderen, maar de verantwoordelijkheid ligt nog altijd bij de werknemer. Kies je gezond of niet? Kun je de verleiding weerstaan als al je collega’s aan de snacks zitten? Gezond eten is een keus. Elke dag weer. En wij proberen deze keus elke dag een beetje makkelijker te maken.

 

 


 

 

31 januari 2017 -  Erik Kerssies - Directeur Bouw & Infra Park B.V.
Lees hier meer over deze unieke locatie voor bedrijfshuisvesting en congressen/evenementen in Harderwijk

 

 

REGEL WITTE TEKST

194