Bedrijvencampus Bouw & Infra Park realiseert bijna 6000 m2 aan verhuurtransacties

Het laatste kwartaal van 2016 en het eerste kwartaal van 2017 heeft het Bouw & Infra Park in Harderwijk bijna 6.000 m2 aan bedrijfs- en kantoorruimte verhuurd aan vijf verschillende organisaties verdeeld over vijf panden. De groei van bestaande huurders is de voornaamste reden dat de bedrijvencampus in Harderwijk groeit. ‘Verschillende organisaties, die al gevestigd zijn op ons park, groeien en de vraag naar uitbreiding van de bestaande vierkante meters groeit mee,’ aldus Robin Idzes, manager Vastgoed & Parkbeheer van Bouw & Infra Park B.V.

Verlenging
Voorbeelden van huurders die de huurcontracten verlengd hebben zijn het Technisch Bureau Bouwnijverheid (ruim 2.000 m2) en de Academie voor Ambulancezorg (ruim 1.600 m2).

Verhuizen
Niet alle panden hebben genoeg ruimte voor de groeiwensen van huurders en vanwege de monumentale status is uitbouwen geen optie. Zo verhuisde Concreet Onderwijsproducten naar een kantoor van 250 m2 in een ander pand en werd de achtergelaten ruimte direct betrokken door de zittende huurder. Zo worden alle ruimtes op het park optimaal en efficiënt benut en de leegstand geminimaliseerd.

Herbestemming
Na een periode van leegstand is begin 2017 gestart met de renovatie van het vierde en laatste monumentale legeringsgebouw op het voormalige kazerneterrein. Dit statige gebouw beslaat ruim 2.000 m2 verdeeld over drie etages. De eerste etage en de helft van de tweede etage (970 m2) wordt het nieuwe kantoor van Volandis, het kennis en adviescentrum duurzame inzetbaarheid voor de bouw- en infrasector. De begane grond en de voorzijde van de tweede etage zijn nog beschikbaar. ‘We gaan ervan uit dat na de realisatie van deze verbouwing en de komst van de nieuwe huurder, ook de laatste vierkante meters van dit gebouw snel verhuurd worden,’ licht Robin Idzes toe.

Beschikbaar
De grote bedrijfshal (ca. 4.000 m2) met kantoren en buitenterrein is nieuw in de verhuur gekomen. Deze hal is bij uitstek geschikt voor een praktijkopleider, bijvoorbeeld in bekabeling, straatmaken of meten & uitzetten.

Luchtfoto terrein
194