Programma seminars 2020

De seminars die gepland stonden in oktober en november worden uitgesteld, vanwege het coronavirus. Zodra de situatie het weer toelaat, worden de seminars opnieuw georganiseerd.

Thema’s uitgelicht
In het najaar stonden verschillende thema’s centraal, die aan bod zouden komen tijdens de seminars. We hebben verschillende partijen gevraagd om een artikel te schrijven over één van de thema’s. Lees hieronder de eerste publicatie.

INTERVIEW ROYAL HASKONINGDHV

Gesproken met: Erik van Lith en Kerusha Lutchmiah

Over energie & duurzaamheid in relatie tot de transitie visie warmte

Op 28 oktober jl. heeft Miranda Pruntel-Vrieling, namens de InfraCampus en Stichting IKN een interview afgenomen met Erik Lith en Kerusha Lutchmiah.

Tijdens dit interview stond het thema ‘Energie & duurzaamheid in relatie tot de transitie visie warmte centraal’. Het Marktteam Water & Energy van Royal HaskoningDHV stond op het programma van oktober om hierover meer te vertellen tijdens het seminar. Door de aangescherpte regels omtrent Corona, is er een interview afgenomen via Teams.

LEES MEER >>


THEMA DUURZAAMHEID EN ENERGIE

Door: Hans van Arnhem, Indurio

Energie en duurzaamheid in relatie tot de transitievisie warmte

In ons dagelijks leven maken we veelvuldig gebruik van energie om bijvoorbeeld het licht te laten branden, maar ook om onze woningen te verwarmen. Van alle energie die wij gebruiken is ongeveer 1/3 in de vorm van elektriciteit en 2/3 als warmte.

Mondiaal is besloten om met name de opwekking van energie te gaan verduurzamen met als doel een sterke reductie van de CO2-uitstoot te bereiken. Om hiermee onze wereld voor de toekomst leefbaar te houden.

LEES MEER>> 

407