Programma IKN Netwerkdag 13 december

IKN Netwerkdag ‘Ruimtelijke adaptatie in de praktijk’

 

Wanneer: Donderdag 13 december 2018

Waar: InfraCampus Harderwijk (Bouw & Infra Park (gebouw 150), Ceintuurbaan 2, 3847 LG Harderwijk)

           

9.30 uur

Inloop & ontvangst

10.00 uur

Wilrik Kok, Directeur Field Factors. Door regenwater op te slaan in de ondergrond komt het beschikbaar om aan de lokale vraag te voldoen, zelfs in droge perioden. Door gebruik van hoogwaardige, duurzame materialen en veel aandacht voor ruimtelijk ontwerp is het mogelijk om oplossingen ruimtelijk gezien goed in te passen. Wilrik en Dick Bakker van de gemeente Someren vertellen samen over de natuurgebaseerde oplossingen voor watermanagement  op locatie en hoe deze in de gemeente Someren zijn  toegepast.

11.15 uur

Fred Prins, directeur GEP & bestuurslid Waterschap WSHD. Bij klimaatsverandering denken we vaak eerst aan de vele lasten die het met zich mee kan brengen. Denk hierbij aan wateroverlast. Maar met regenwater kun je ook veel nuttige dingen doen. Fred vertelt over hun ervaringen met het gebruik van regenwater in de particuliere omgeving. 

12.30 uur

Lunchpauze

13.15 uur

Nico Wissing, Groenpionier en oprichter van NL GreenLabel Wanneer bij een gebiedsontwikkeling meer ruimte voor groen wordt ingepast, kunnen veel problemen worden voorkomen. Dat moeten we slim doen door bijvoorbeeld planten te kiezen die droogte aankunnen en hoogteverschillen aan te brengen om water op te vangen. Nico legt uit hoe al deze verschillende aspecten met elkaar samenhangen en waarom ze moeten worden meegenomen bij de inrichting van een gebied. Een integrale gebiedsaanpak is klimaatbestendig.

14.30 uur

Dion Kok en Stef Janssen, bedenker van de Boomveer, a living climate machine. De Boomveer is een oplossing die het mogelijk maakt om te vergroenen op plaatsen waar dit normaal gesproken niet kan. Bomen absorberen CO2 en zorgen voor verkoeling van de leefomgeving.

15.15 uur

Netwerken en bezoeken van bedrijven op de permanente beursvloer.

 

AANMELDEN

In verband met de catering willen we graag weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. U kunt zich hier aanmelden.
 

Locatie
Bouw & Infra Park - InfraCampus 
Ceintuurbaan 2 - gebouw 150
3847 LG Harderwijk
Parkeren (gratis) kan op P7
infracampus@bouwinfrapark.nl.

394