Webinar 26 februari 2021 - InfraCampus

Op 26 februari om 11.00 uur tot 12.05 uur organiseert Stichting IKN vanuit vanaf InfraCampus Harderwijk een Webinar. In het Webinar van januari hebben we de focus gelegd op het thema ‘Energie & duurzaamheid in relatie tot de transitie visie warmte’, waar het accent kwam te liggen op het beleidsvraagstuk.

In het Webinar dat gepland staat op 26 februari as. willen we een vertaalslag maken naar de ontwerpfase, waarbij we tevens inzage willen geven in de technische installatie. Denk hierbij aan WKO, warmtewisselaar en warmtepompen. Oftewel het Webinar wordt een verlengstuk van het Webinar van januari, waar de nadruk ligt op aquathermie. Waar we in gaan op de techniek om met ‘koud water’ een aardgasvrij verwarmde maatschappij te bewerkstelligen.

Programma Webinar februari

 • 11:00 uur – 11:10 uur – korte introductie door gespreksleider Hans van Arnhem, bestuurslid St. IKN
   
 • 11:10 uur – 11:25 uur – presentatie Jeroen Doorgeest van Doorgeest Energie Techniek
  Toelichting: Doorgeest Energie Techniek adviseert, ontwerpt en realiseert projecten of producten op het gebied van koudetechniek en warmtetechniek. In zijn presentatie gaat Jeroen in op de techniek warmtewisselaar en hoe deze techniek wordt toegepast.
   
 • 11:25 uur – 11:40 uur – presentatie Dick van Harlingen van VHGM
  Toelichting: met het slim inzetten van aquathermie en bodemenergie wordt op een schone en duurzame wijze energie uit de lokale omgeving benut zonder misbruik te maken van het milieu. Een hoogwaardig ontwerp houdt hier rekening mee, waarvoor zowel kennis nodig is van de werking van de installaties als van de omgeving. Bodemenergie in combinatie met aquathermie is een onmisbare techniek binnen de energietransitie.

   
 • 11:40 uur – 11:55 uur – presentatie Jan Willem van der Velde van Viessmann
  Toelichting: Jan Willem vertelt in zijn presentatie aan welke voorwaarden een goed ontwerp aan moet voldoen. Tevens gaat hij in op het belang van integratie om warmtepompen goed te laten functioneren, zodat deze optimaal renderen. Hierbij worden verschillende temperatuurtrajecten van warmtepompen uitgelicht en laat hij een aantal praktijkvoorbeelden zien.
   
 • 11:55 uur – 12:05 uur – korte interactie door Gerrit Hasperhoven en Hans van Arnhem

Inschrijven Webinar

Wil u het Webinar bijwonen? Dan treft u hierbij de link aan, waarmee u zich kunt registreren voor het Webinar op 26 februari 2021 om 11.00 uur. U ontvangt voorafgaand aan het Webinar de link voor deelname.

Klik hier om u te registreren

417