Deelnemers uitgelicht

Copier Water uitgelicht

Al diversel jaren is Copier Groep betrokken bij Stichting IKN. Niet alleen met haar aanwezigheid als exposant, maar Jan Schoemaker van Copier Water is tevens actief in het bestuur van InfraCampus / IKN. Graag stellen we Copier Water aan u voor.

Wat doet uw organisatie?

Copier Water BV is een aantal jaren geleden ontstaan vanuit een civieltechnisch georiënteerd advies- en ingenieursbureau acterende in de (lokale) overheidsmacht. Specifieke vraagstukken vanuit gemeentes over de kleinste vorm van lokale afvalwaterbehandeling (IBA’s) stonden, en staan nog steeds, aan de basis van de kernactiviteiten van Copier Water BV.

Copier Water B.V. biedt totaaloplossingen voor alle vraagstukken rondom lokale of decentrale waterzuivering. Van advies en ontwerp tot realisatie en beheer, service en onderhoud. Onze diensten betreffen het ontwerp, de realisatie en het onderhoud van allerlei oplossingen voor het inzamelen, transport, verwerking en zuivering of behandeling van (afval)water. Denk aan lokale of gedecentraliseerde waterzuivering en milieuvriendelijke oplossingen, zoals energiewinning uit warm (afval)water.

Waarin onderscheid u zich?

Kortweg voelen wij ons het beste bij de kwalificatie “Innovatief maar met beide voeten op de grond”. Elke situatie, elke ontwikkelingslocatie en elk bedrijf heeft zijn eigen unieke situatie waarin een oplossing op maat het ideale resultaat biedt. Omdat Copier Water BV niet is gelieerd aan een specifieke fabrikant zoeken we altijd naar de meest ideale situatie, rekening houdend met de effectiviteit en kosten van het plan. Zo zou een standaardproduct prima kunnen functioneren maar wanneer een oplossing op maat de meest ideale oplossing is, ontwerpen en bouwen we deze in eigen beheer. Dit houdt in dat we kijken naar de modernste en meest geschikte technieken.

Wie zijn uw klanten?

Vanwege haar achtergrond bestaat een groot deel van de klantenkring van Copier Water uit overheid gerelateerde partijen zoals gemeentes, waterschappen en rijks vastgoedbedrijf.

Met de toenemende aandacht voor allerhande positieve effecten van het dicht bij de bron behandelen van (afval)water fungeert Copier Water BV ook als partner in ontwikkelingslocaties of andere waterbehandelingsvraagstukken te denken aan hergebruik of verdrogingsproblematiek.

 Normec Rei-Lux uitgelicht

Onlangs hebben we Normec Rei-Lux mogen toevoegen als exposant in de InfraCampus. We stellen Normec Rei-Lux graag aan u voor.

Veiligheid in beeld met Normec Rei-Lux

Bijdragen aan en verbeteren van de openbare veiligheid staat centraal binnen Normec Rei-Lux. De organisatie kent een 5-tal meetmethoden voor het vaststellen van de conditie en stabiliteit van diverse objecten. Alle meetmethoden zijn uitvoerig getest en gepatenteerd. De tijdelijke belasting die voor een meting nodig is, wordt onder meer bepaald aan de hand van de EN40 norm. De meetmethoden die Normec Rei-Lux toepast zijn gegarandeerd en niet-destructief.

 

Normec Rei-Lux onderscheid zich in kwaliteit die zij garanderen

Dankzij de hightech meetapparatuur, het hoge kennisniveau van de meettechnici en jarenlange ervaring, is Normec Rei-Lux het enige bedrijf dat de kwaliteit van haar metingen garandeert. Voor elk door ons gemeten en goedgekeurde object verstrekken wij een zekerheidscertificaat voor maximaal 6 jaar. Gedurende deze periode staat Normec Rei-Lux garant voor eventuele gevolgschade.
 

Veiligheid in de openbare ruimte

Gemeenten zijn verplicht om de veiligheid van het openbare gebied te waarborgen. Zij dragen dus de verantwoordelijkheid voor lichtmasten, muurankers, verkeersregelinstallaties en veel meer. Echter, openbare veiligheid is een zaak van ons allemaal. Daarom ondersteunt Normec Rei-Lux gemeenten en andere opdrachtgevers door de veiligheid van objecten inzichtelijk te maken.
 

Kennis delen via InfraCampus

Als organisatie vinden wij het belangrijk om in contact te zijn en blijven met gemeenten en de deelname aan InfraCampus draagt hier op een mooie manier aan bij. Daarnaast sluiten we ons graag aan om onze kennis te delen, zodat de campus steeds meer gezien wordt als het kennis- en informatiecentrum.

 

Voor meer informatie over Normec Rei-Lux kunt u uiteraard contact opnemen of onze website bezoeken.

 

 


 

Van Walraven uitgelicht

Van Walraven is een exposant van de InfraCampus. Om u een beeld te geven wat Van Walraven voor u kan betekenen, presenteren we hieronder een project dat is uitgevoerd door Van Walraven. Voordat we ingaan op het project, schetsen we in het kort waarvoor u terecht kunt bij Van Walraven.

 

Van Walraven heeft een zeer breed assortiment woning- en utiliteitsbouw-, GWW- installatietechniek- en industrie artikelen. Kort samengevat is Van Walraven een technische totaalleverancier. Zo kunt u onder meer terecht voor producten voor: riolering & afvoer, installatie- of bevestigingsmateriaal, sanitair, verwarming, gereedschap, dak- of bouwproducten, pompen, brandbeveiliging en werkkleding.

Waar vond het project plaats?
Nieuwveen, industrieterrein Schoterhoek

Wat was de aanleiding voor het project?
Restwarmte van de riool water zuivering gebruiken voor het verwarmen van het nieuwe industrieterrein.

Wie was de opdrachtgever is?
Gemeente Nieuwkoop.

Wat is de reden dat jullie voor de project zijn ingeschakeld?
Aannemer Rijneveld, die wij goed kennen binnen ons netwerk, heeft ons gevraagd mee te denken in de engineering en uitvoering.

Wat was het doel van het project?
Verlagen van de effluent temperatuur van de AWZI en “energiearm” verwarmen van het nieuwe industrieterrein

Wie waren de belanghebbenden?
De gemeente / waterschap en de nieuwe eigenaren van de percelen/ panden op het industrieterrein. Zij hebben allemaal de “verplichting” om aan te sluiten op het systeem, anders kunnen ze er geen perceel kopen

 


Saled Nederland B.V. uitgelicht

Eind 2020 hebben we Saled Nederland B.V. mogen verwelkomen als nieuw lid van InfraCampus. Zij nemen gedurende het jaar een vaste plek in op de InfraCampus.

Kennismaking Saled Nederland B.V.

Saled Nederland B.V. is leverancier van hoogwaardige LED verlichting en partner in duurzaamheid en kwaliteit. Onze LED verlichting is 99,9% recyclebaar, geeft ruim 50% minder CO2 uitstoot en bespaart minstens 50% energie. Wij leveren gecertificeerde verlichting.

Waarin onderscheid Saled Nederland B.V. zich?
Wij leveren niet alleen nieuwe armaturen inclusief lichtbron. Wij zijn gespecialiseerd in het één-op-één vervangen van de conventionele lichtbron naar een LED lichtbron in het bestaande armatuur. Deze onderscheidende techniek noemen wij retrofit. Met retrofit hoeft u uw huidige armatuur niet te vervangen om over te stappen naar LED. Zo gaan wij kapitaalvernietiging tegen. Door de besparing op zowel energie- als vervangingskosten is uw investering snel terugverdiend.

Veel gemeenten in Nederland zijn al overgestapt op onze LED verlichting. Wij hebben een grote diversiteit aan producten en daardoor ook een grote verscheidenheid aan klanten. Onze producten komt u zowel binnen (utiliteit verlichting) als buiten tegen (openbare verlichting ).

 

Wie zijn de klanten van Saled Nederland B.V.?
Wij leveren onder andere aan aannemers, installateurs, gemeenten en andere overheidsinstellingen.

Wat is de motivatie van Saled Nederland B.V.  om deel te nemen aan de InfraCampus als lid en vaste exposant?
Toen wij hoorden over de ideeën van de InfraCampus waren wij gelijk enthousiast en zagen wij mogelijkheden om daar kennis en informatie over te dragen aan derden, en ons steentje bij te dragen aan de initiatieven van de InfraCampus.

Wat wil Saled Nederland B.V. graag bijdragen in de toekomst in de InfraCampus?
Wij willen bezoekers kennis bijbrengen over het toepassen van verlichting in de openbare ruimte. Dit kunnen wij bieden door onder andere lezingen te geven en de verlichtingsnormen uit te leggen voor het toepassen van openbare verlichting.

 


 

Nedal Aluminium B.V. uitgelicht

De InfraCampus heeft onlangs een nieuw lid mogen verwelkomen, namelijk Nedal Aluminium BV uit Utrecht. Als exposant van de InfraCampus hebben zij een vaste plek en zijn zij, op afspraak, het gehele jaar te bezoeken. Nedal ontwikkelt en produceert Aluminium profielen en masten voor diverse doeleinden.

  

Kennismaking met Nedal

Vanuit het hart van midden Nederland, ontwikkelt en produceert Nedal Aluminium profielen en masten voor diverse doeleinden. Aluminium is een grondstof met veel unieke eigenschappen en voor vele toepassingen inzetbaar. Het is daarbij ook volledig recyclebaar en veilig voor het milieu, omdat er geen toxische stoffen terecht komen in de grond en het grondwater. Hierdoor zijn wij in staat om de perfecte mast te ontwikkelen voor elke omgeving en grondsoort. De lichtmasten van Nedal zijn méér. Dat komt omdat we niet alleen nadenken over de primaire functie, namelijk verlichting, maar ook over wat zo'n mast nog meer te bieden heeft. Zo dragen we bijvoorbeeld bij aan een betere connectiviteit met onze 4/5G-masten. Onze aluminium masten komt u dan ook tegen in het straatbeeld. Nedal produceert al ruim 80 jaar hoogwaardige aluminium producten. Door deze ruime ervaring kunt u kwalitatieve en innovatieve producten van ons verwachten, die duurzaam zijn geproduceerd, volgens de cradle to cradle principe.

St. IKN heeft Nedal nog een aantal aanvullende vragen gesteld, om goed beeld te krijgen van de nieuwkomer in de InfraCampus:

 • Waarin onderscheid Nedal zich?
  Met ruim 80 jaar ervaring en doorontwikkeling van aluminium producten.
 • Wie zijn de klanten van Nedal?
  Nedal heeft een grote range aan producten en daardoor een grote verscheidenheid aan klanten. Onze producten ziet u in het straatbeeld terug, waarbij u kunt denken aan: lichtmasten, vlaggenmasten, maar ook komen onze producten terug in auto’s, treinen, boten en fietsen. De klanten die wij bedienen zijn onder meer projectontwikkelaars, aannemers, installateurs en gemeente etc.
   
 • Wat is de motivatie van Nedal om deel te nemen aan de InfraCampus als lid en vaste exposant?
  We zijn erg blij met het brede initiatief wat genomen is door de InfraCampus. Omdat wij een mondiale speler zijn in de aluminium industrie, sluiten wij graag aan bij het initiatief. Zo kunnen wij kennis overdragen en laten zien wie we zijn en wat we doen.
      
 • Wat wil Nedel graag bijdragen in de toekomst in de InfraCampus?
  Wij kunnen klanten en leerlingen helpen bij het optimaal toepassen van openbare verlichting. Dit kunnen wij bieden in vorm van masten en gerelateerde producten, welke de veiligheid in de openbare ruimte verbeteren, conform gecertificeerde producten en diensten. Waar nodig kunnen wij voorzien in opleiding, ontwikkeling, plaatsing en onderhoud bij de toepassing van deze producten.
 
412